Manifest II. Strona: 1

Manifest II Dodano: 2008-02-21 13:06

Cholernie mi sie podoba takie ujecie DP, sie z nim zgadzam w wiekszosci, chociaz nie do konca:

Cytat:
[...]Ludzie tworzący DarkPlanet cierpią. Cierpią na nadmiar wolnego czasu, nadmiar pomysłów, zainteresowań i chęć tworzenia czegoś nowego.

Moze i checi i pomysły sa, ale jakos za specjalnie nie widze odzwierciedlenia... No, moze w kosmetycznych poprawkach graficznych... :wink:
Pozdrawiam

Dodano: 2008-02-23 12:32

Zatem zapraszam na forum "Uwagi Merytoryczne". Tam można
pomarudzić lub zaproponować to czego sie nie widzi a chce zobaczyć. Nie doszliśmy jeszcze do etapu czytania w myślach choć intensywnie pracujemy nad tym

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2008-02-23 14:19

Cytat:
DarkPlanet nie jest portalem internetowym. Darkplanet nie jest serwisem społecznościowym. Darkplanet nie jest też czasopismem muzycznym.

DarkPlanet to DarkPlanet.

Darkplanet nie zajmuje się gotykiem. Darkplanet nie zajmuje się metalem ani muzyką alternatywna, Darkplanet nie zajmuje się również muzyką elektroniczną.
DarkPlanet nie zajmuje się promocja polskiej muzyki. Darkplanet nie zajmuje się promocja młodych zespołów. Darkplanet nie zajmuje się promocja zespołów nieznanych. DarkPlanet nie jest portalem niezależnym. Nie wierzymy w muzykę komercyjna i alternatywna. Wierzymy, ze muzyka jest dobra albo kiepska.

OK, czyli zgodnie z tym nalezaloby wywalic 3/4 dotychczasowego forum, he he.... Bo czytajac posty to DP wlasnie JEST tym wszystkim, czym ma nie byc

Dodano: 2008-02-23 14:25

No, ale chyba nie o tego rodzaju dosłowność chodziło :wink:

Dodano: 2008-02-23 15:53

No nie bedzięmy sie tu bawić w tautologie. Powiedzmy ze: DP moze byc kazdym z elementow wymienionego zbioru pod warynkiem ze nie jest tylko i wyłącznie jedynym elementem z wymienionego zbioru. Lepiej?

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2008-02-23 17:35

amorphous napisał(a):
No nie bedzięmy sie tu bawić w tautologie. Powiedzmy ze: DP moze byc kazdym z elementow wymienionego zbioru pod warynkiem ze nie jest tylko i wyłącznie jedynym elementem z wymienionego zbioru. Lepiej?

Duzo lepiej! :)

P.S Tautologie to nie metodologia jeno logika formalna

Tauto/metodo/loggia Dodano: 2008-02-23 18:27

Tekst b. dobry - może dzięki niemu nie powstanie jakaś kolejna ortodoksja...

Do not quote - think for yourself

Dodano: 2008-02-24 12:14

Tym, których posty zostały usunięte przypominam, że wątek, w którym się znajdują to dyskusja do felietonu "Manifest II"

Dodano: 2008-03-12 12:43

mnie ten tekst tez sie poba

Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.

Dodano: 2008-07-17 20:56

Od Stycznia 2008 do końca Czerwca nie miałem internetu to jakby nie patrzeć pół roku :cry: i muszę szczerze przyznać,że strasznie brakowało mi Dark Planet :cry: jestem jednak od 1 Lipca ponownie i strasznie się z tego cieszę o :D :D :D :D Tekst jest oky zgadzam się z nim może nie do końca , ale jest dobrze :)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-12-29 00:09

coś w tym jest

carpe diem

Dodano: 2009-12-29 00:21

O - odświeżyłaś coś ciekawego.
Tak - do DP zawsze się już będzie wracać - to racja.

Ale zauważyłam, że Admin nasz, do którego owy wpis należy pisze o DP jak o czymś ukochanym, o czymś... Nie wiem jak to nazwać, ale jakby mi się facet oświadczał i tak słowa dobierał to bym się nawet zgodziła :D

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-12-29 09:08 Zmieniono: 2009-12-29 09:09

Może to nieładnie z tekstu naszego drogiego Łojca Kuby się śmiać, ale fragment "Ludzie tworzący DarkPlanet cierpią. Cierpią na nadmiar wolnego czasu" po prostu mnie rozwala :lol:
Akurat wolny czas to rzecz, której mi brakuje chyba najbardziej!

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2009-12-30 11:25 Zmieniono: 2009-12-30 11:25

Faktem jest, że wraca sie do DP i wracać się chce. A to najwazniejsze...
Z mojej strony szacuneczek za stworzenie i prowadzenie portalu :)

Dodano: 2009-12-30 13:47

i ja dorzucę swoje 3 grosze skoro jest taka możliwość, a temat jest w tej chwili na "świeczniku"

"DP" poznałem dużo wcześniej, ale jakoś nie miałem chęci uczestniczyć w "jego życiu" z pozycji użytkownika (bo żaden ze mnie got, metal i ch*j wie co tam jeszcze), no ale cóż, przekonałem się i warto było! Również przyłączam się do przedmówcy - ogromny szacunek dla Ludzi tworzących tę stronę.
No i coś w tym jest, ciężko się oderwać od "DP", człowiek wraca i zagląda, choćby na chwilę...

A co do uwag, to też nie będę oryginalny - chciałbym, żeby "DP" mniej "fiksowało", bo ostatnio są z tym (były) niezłe problemy

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2009-12-31 13:00

janciovodnik napisał(a):
Faktem jest, że wraca sie do DP i wracać się chce. A to najwazniejsze...
Z mojej strony szacuneczek za stworzenie i prowadzenie portalu :)

Dołączam się w opinii w 100% :-D

Dodam jeszcze, że kiedy przyjdzie mi tu konto usunąć wpadnę pewnie w delirkę, bo toż normalnie idzie się uzależnić

:) Dodano: 2010-02-25 21:06

Ha, gdy pierwszy raz trafiłem na tę stronę, jeszcze jako nie zarejestrowany widz, zrobiło to na mnie wrażenie, co przeczytałem w tym artykule. Gdy już się zarejestrowałem wciąż głęboko wierzyłem w jego przesłanie i cel. Dziś, po jakimś tam czasie funkcjonowania, zachodzę w głowę czy ów manifest nadal jest aktualny :)Muzyka raczej zeszła z głównego toru rozmów, a już na pewno mało kto zajmuje się "pisaniem" o niej :) Oczywiste jest, że DP dla wielu jest wirtualnym domkiem na drzewie, ale wydaje się, że zbliża się do momentu gdy będzie mówić się o nim jak o forum wielotematycznym, nie zaś portalu internetowym poświęconym muzyce

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło